LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without visiting him, determines the size of the wounds

2023-03-28 21:32:15, Denoncim CNA

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

The Fiks Fare show brought the case of a forensic doctor who issued the forensic report without seeing the patient. The latter is serving a sentence for domestic violence.

Gjergji Gjergjova told on the Fiks Fare show that his son Enea Gjergjova has been in the detention facility in Peqin for 7 months, as the Prosecutor's Office accuses him of "Domestic Violence". He claims that his son did not beat his ex-wife, but they fought over the girl and both of them got scratched on the hands.

Gjergji says that the son's former daughter-in-law was examined by the forensic doctor and received a medical report.

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

Ndërsa djali i tij nuk është parë asnjëherë nga mjeku dhe pse në dosjen e prokurorisë ekziston një raport i tillë.  Në takimin që u bë mes  Gjergjit dhe mjekut ligjor Anton Samarxhiu, ky i fundit i thotë babait të të pandehurit që nëse ai ka gabuar këtë gjë ta kërkoi në gjykatë. Mjeku në asnjë moment nuk sqaron familjarët se përse nuk e ka parë pacientin apo ku është bazuar për raportin që ka lëshuar.

Babai i Eneas i tregon se për ish nusen janë dhënë detaje se ajo kishte dhimbje dhe shenja ndërsa për djalin e tij se kishte vetëm dërmishtje, as në këtë rast mjeku nuk është përgjigjur, por u ka treguar familjarëve rrugën ligjore.

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

But in a confrontation with Fiks journalists, the doctor gave another version. He made claims that he had seen a medical report and they did not hold up. He claimed that the patient was not made available to him to examine him and therefore he issued the report as such. As a basis, he took the minutes kept by the Judicial Police Officer, as well as the photos that were taken of Eneas by the police, so the doctor writes in the report the size of the bruises or wounds.

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

About this document, the journalists also ask the prosecutor of the case, at the same time the head of the Prosecutor's Office of the Kavajë Judicial District, Durim Abedinin, who says that there are only two medical-legal reports in the file, and he is not concerned with what the doctor says. According to him, the file and the reports are in accordance with the law and that the case is in court./ tch

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

7 months in prison for a fictitious forensic report/ The doctor, without

Lajmet e fundit nga