LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Everything for girls / Humanitarian Initiative in England, soon a charity shop

2022-06-14 13:01:00, Trending CNA
Everything for girls / Humanitarian Initiative in England, soon a charity shop
Illustrative photo

Hundreds of thousands of women around the world are unable to afford the prices of products that are needed for the menstrual cycle. Based on this, a charity initiative has been taken in England by opening a store, which offers free products for all girls and women who do not have the opportunity to buy the necessary products or with limited opportunities.

Por jo vetëm kaq gjithashtu mund të flasësh dhe të këshillohesh për problemet që mund të hasësh gjatë periudhës së ciklit. Në këtë dyqan nuk do të ketë vetëm shitje, por gjithashtu do të mbahen seminare për shëndetin menstrual si dhe do të shfaqë vepra arti menstruale.

Organizatorja dhe ideatorja e këtij projekti Manjit K. Gill thotë se vajzat kanë ardhur dhe kanë folur për periodat e tyre.

‘Në dyqan, kushdo mund të hyjë dhe të shikojë të gjitha llojet e produkteve që kemi në dispozicion dhe, më e rëndësishmja, të bisedojë me ne. Vajzat kanë ardhur dhe kanë folur për periodat e tyre sikur unë jam shoqja e tyre më e mirë’, u shpreh ajo.

Më pas ajo shtoi se ka marrë edhe mbështetjen e grave të moshuara, të cilat janë shprehur se një projekt i tillë është i vonuar.

Gill says he hopes to open more charity stores across the country to give more people access to cycle products./ CNA.al

Lajmet e fundit nga