LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Revitalization of public spaces through art / Rama presents the project 

2022-06-24 11:40:00, Politikë CNA
Revitalization of public spaces through art / Rama presents the project 
Prime Minister Edi Rama

Prime Minister Edi Rama is present today at a conference, for the opening of the competition for the initiative of the Government, for the realization of works of art in public spaces.

During his speech, Rama announced that there are 18 spaces included in the project, while adding that there will be three winning projects by art or groups of artists, who after winning this defined fund will give a hand to the revitalization of community life.

Do të kërkojë natyrisht edhe testin e eksperiencës për të parë sesi do të eci, çfarë do të mund të përmirësohet, cilat do të jenë sugjerimet, e komunitetit, të artistëve lidhur me cilësinë dhe natyrisht për ti garantuar qëndrueshmëri programit do të jetë mirë ti japim formë një strukture të posaçme institucionale të artit në hapësirat publike.

Do të ketë efekt në stimulimin e skenës artistike edhe nën promovimin e mbështetjen nga vetë aktorët e kësaj skene artistike. Unë kam shumë besim se me përfshirjen e artistëve që kanë talentin dhe profesionalizmin e duhur, impakti në hapësirën publike dhe në gjithë ato pika që rrihen nga shumë sy dhe janë në mes të njerëzve do të jetë i rëndësishëm. Patjetër që kjo do të stimulojë energji pozitive në territor, patjetër që duke qenë unë vetë besimtar i të bukurës, nuk kam si të dyshoj se ky lloj impakti ka pak nga pak me krijimin e një mase kritike edhe efektin e duhur social dhe ekonomik.

Kështu që nuk besoj se mund t’ju them ndonjë gjë të re juve që jeni këtu se ju jeni protagonist të fushë, por dua t’ju siguroj se programi nuk është një shkrepje e vetme, por vetëm fillimi ky që bëjmë sot i një procesi që duam të jetë afatgjatë dhe i përvitshëm. Dhe do të behet padiskutim më e mira [për të pasur përzgjedhje të drejta dhe cilësore. Nuk ka diskutim se përzgjedhja e drejtë kur bëhet fjalë për art ka dozën e subjektivizmit brenda, volumi i punës është i tillë që do të ketë vend për shumë protagonistë gjatë viteve. Është lënë një kufi për 3 projekt ide. Koha nuk është e mjaftueshme, 45 ditë janë shumë pak, por për arsye të ristrukturimit të programit kërkoi pak kohë, këtë vit do të jemi pak më të nxituar dhe pastaj për vitin e ardhshëm konkursi do të hapet më shpejt. Nuk diskutohet që projekt-ide që janë jo shume të zhvilluara por interesante do ti japim kohë të zhvillohen më tutje. Më e rëndësishme është të mos e djegim këtë fond sepse është i konsiderueshëm.

It is something completely new for us and understand us if it is not a perfect process " -said Rama./ CNA.al

Lajmet e fundit nga