LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

DP "court" legitimizes manipulation in Korça branch / Suspends re-voting process

2022-06-24 16:53:00, Politikë CNA
DP "court" legitimizes manipulation in Korça branch / Suspends
Korça DP branch

The Statute Appeals and Evaluation Commission, in today's meeting, initiated by the elected Presidency of the Korça DPA Branch, accepted the complainants' request to suspend the re-voting process for the Presidency at this branch.

KAVS states that it has started from a very short time frame, and therefore has decided to suspend the re-voting process in this branch in order to fully and in-depth investigation of this issue until the final decision.

Në këtë mënyrë KAVS ka legjitimuar manipulimin e faktuar. CNA.al ka pasqyruar më parë se si u manipuluan zgjedhjet për kryesinë e PD-së në Korçë.

Votat për anëtarët e kryesisë janë numëruar në fshehtësi, në errësirë të plotë. Pasi ka mbaruar procesi i votimit, janë mbyllur dyert, është bërë numërimi dhe janë shpallur rezultatet.

Gjithçka ka ndodhur pa prezencën e kandidatëve, por vetëm në prani të Edith Harxhit dhe bashkëpunëtorëve të ngushtë të Andrea Manos dhe Devis Osmanit.

DP "court" legitimizes manipulation in Korça branch / Suspends
Vendimi i KAVS

“I mbajtur më datë 24.06.2022 në praninë e anëtarëve të Komisionit të Apelimit, znj. Adriana Kalaja, znj. Anxhela Malko, z. Elton Bano, z. Gledis Çela dhe z. Ledio Nuraj, pasi morëm në shqyrtim ankesën e bërë nga Kryesia e Re e zgjedhur në Degën e PDSH-së Korçë: Në bazë të kërkesës bërë nga Kryesia e zgjedhur e PDSH-së Dega Korçë dhe pasi dëgjuam pretendimet nga një grup anëtarësh të kësaj kryesie përkatësisht znj. Viollandi Stojku, z. Arian Haruni, z. Niko Cukal dhe z. Irvin Bode,

KONSTATUAM: Se kërkesa për pezullim për përsëritjen e procesit të votimit për Kryesinë e PDSH-së, Dega Korçë më datë 25.06.2022, është e drejtë dhe nisur dhe nga afati i shkurtër kohor i përsëritjes së zgjedhjeve si dhe nga fakti i nevojës së kryerjes së një hetimi të thelluar nga Komisioni i Apelimit lidhur më këtë çështje, duhet pranuar.

Për këto arsye:

Based on the legal provisions provided in the Statute of the Albanian Democratic Party, specifically in Articles 53 and 54,

We decided:

1. Suspension of the decision of KOKOE dated 13.06.2022 with No.71 / 2 Prot., For the repetition of the voting process for the Presidency of the DPA, Korça Branch on 25.06.2022, until the final decision is taken by the Commission of Appeal and Evaluation of the Statute at the DPA.

2. Notification of this decision KOKOE and the Korça DPA Branch ", it is said in the decision of the Appeals and Evaluation Commission of the Statute./ BA - CNA.al

Lajmet e fundit nga