Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic Party of Korça was "sold"

2022-06-25 11:51:00, Politikë CNA

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

CNA.al through several articles, has shown how "Rilindja" has been able to "grab" the post of leader of the Democratic Party in Korca.

As reported, after the internal elections, Devis Osmani, a figure supported by Rama's minister, Niko Peleshi, was put in charge of the Korça DP.

On the other hand, there is one more detail. Devis Osmani, the head of the PD branch in Korça, is the brother-in-law of Gjergji Koki, the head of the SP branch in this city.

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

Pra, në krye të PD-së së Korçës, është vënë thjeshtë dhe vetëm një “ushtar” i Niko Peleshit.

Ndërkohë, sot CNA.al sjell të tjera detaje, që tregojnë sesi Rilindja ka “blerë” kryetarin e Partisë Demokratike, në Korçë.

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

Në foton më poshtë shikohen 15 tendera, që janë fituar nga kompania NATYRAL-3D, në Korçë, Kolonjë, Pogradec apo Devoll.

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

Sipas ekstraktit ligjor, NATYRAL-3D, është një kompani, me ortak të vetëm me 100% të kapitalit, Devis Osmanin. Pra, kryetarin e PD-së së Korçës, i cili është gjithashtu dhe administrator i kësaj kompanie.

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

Nga ana tjetër ka edhe një detaj. Nëse shikon më vëmendje foton më sipër, disa nga tenderat e fituar nga kompania e Devis Osmanit, janë dhënë nga “Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Korçë”, e cila drejtohet nga Gjergji Koki.

Pra, Gjergji Koki, drejtor i Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Korçë, njëkohësisht kreu lokal i PS-së, i jep tendera kreut të PD-së, në këtë qytet.

Nga ana tjetër, CNA.al ka raportuar në lidhje me një tjetër kompani, Natyral Fruit shpk, e krijuar në datën 10 janar 2019 dhe me adresë në Bulgarec të Korçës dhe me numër NIPT L93711002D, ku Devis Osmani është pronar dhe administrator.

Për ndërtimin e kësaj kompanie, Osmani ka pasur një kapital relativisht të ulët, vetëm 100.000 lekë.

Objekti i aktivitetit është tregtim, ruajtje, magazinim dhe përpunim të produkteve bujqësore, fruta perime dhe blektorale etj. Po ashtu, ky aktivitet funksionon edhe për import eksport të prodhimeve bujqësore, blektorale, industrial, fruta perime, dhe transportimin e të gjithë këtyre mallrave. Import eksport të materialeve ndërtimore, lëndë drusore, materiale inerte, tulla, dhe transportimin e tyre. Ndërtimin e kësaj kompanie, kryetari i PD-së në Korçë duket se nuk e ka pasur pa mbështetje nga qeveria.

Document-Dozens of tenders from Rilindja / How the leader of the Democratic

Por, ka dhe njjë tjetër detaj që ngre dyshime. Devis Osmani figuron që e ka krijuar kompaninë e tij në 10 janar të vitit 2019, kohë kjo kur Niko Peleshi ka qenë ministër i Bujqësisë.

Peleshi e ka mbajtur këtë detyrë nga muaji shtator 2017 – janar 2019.

The above facts raise suspicions that after the "purchase" through tenders, Rilindja has "donated" to Devis Osmani, also the position of chairman of the Democratic Party of Korça./ CNA.al

 

Lajmet e fundit nga