LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Boçi: The government is creating artifice to hit the opposition action

2022-11-29 21:31:00, Politikë CNA
Boçi: The government is creating artifice to hit the opposition action
The vice-president of the Democratic Party, Luciano Boçi

The vice-president of the DP, Luciano Boçi, while talking about the protest of December 6, stated that the government is creating an artifice to attack the opposition's action as part of the propaganda.

Invited to the show 'Open', Boçi said that PD has decided first on the place where the protest will take place, while the decision on the place of holding the Summit was made later, adding that the government is "creating an artifice to hit as part of the propaganda, the action of the opposition".

“Çështja e dhënies së opinioneve nga bashkia, nuk besoj se ka kompetencë për të ndërhyrë në raste të protestës së opozitës. Çështja e reagimit të policisë apo këmbënguljes sonë nuk ka pasur vendim për vendin e zhvillimit të samitit dhe ka qenë vendim i mëpasshëm. Largësia e pallatit të Kongreseve është optimale në raport me kryeministrisë. Ndoshta policia e ekzagjeron, dihet që samitet duan masa të rrepta, por nga konfigurimi i shesheve, janë të mjaftueshme që të mos krijohet ky ngërç për vendin e tubimit, aq më tepër që tubimet e opozitës janë paqësore.

Duhet të zhvillohen aty ku qytetari kërkon të shprehë protestën e tij. Vendi i zhvillimit, në të gjitha rastet, pjesa e protestës zhvillohet afër perimetrit të zhvillimit të samitit, që mesazhet e qytetarëve të ndikojë tek samiti.

Protesta duhet parë në dy anë, ka karakter zemërimi kundër qeverisë, sikurse karakter festiv nga ardhjes së liderëve europian. Duam që ky samit të ketë ndjeshmëri në raport me zhvillimet e brendshme.

Është e drejtë kushtetuese.Shqipëria i ka kapacitetet të bëjë protesta. Përgjegjësinë e sigurisë nuk e kanë qytetarët, por institucionet. Ato parashikojnë çdo lloj reagimi. Klasik për t’u bërë samitet është dhe Pallati i Brigadave, dhe jo ai i Kongreseve.

The one who has the responsibility knows how to make changes and organizations. It is not the only place defined 'here, fall and die'. Our protest could also be a coincidence. Who has the responsibility, has and is resolved. The government is creating an artifice to attack the action of the opposition as part of propaganda. We are in the season of protests. We could do it at 6 or 7 ", he said./ CNA.al

Lajmet e fundit nga