LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

TOP PERSONAL STORY, started broadcasting in Prime-Time

2022-11-14 22:16:00, Opinione Gjergj Kastri
TOP PERSONAL STORY, started broadcasting in Prime-Time
Grid Duma

Everyone feels the need to talk about themselves, and almost everyone does in one way or another. No one has the right to stop someone else from revealing their own traits, virtues and vices, but there is also a norm that prohibits megalomania and protagonism.

Top Channel, media kombëtare, e cila me shumë dinjitet në 21 vite e disa muaj, ka punuar fort për të vendosur veten në podiumin, shumë shpesh në krye të podiumit mediatik shqiptar, më në fund ka vendosur që prime-time, t’ja besojë për të shpalosur aftësinë e saj komunikuese një zonje sharmante, të artikuluar dhe me ide të mbështetura fort në vetvete. Kjo, mjafton që një zonjë si Grida Duma, të tërheqë vëmendjen e publikut shqiptar, madje, për të justifikuar edhe audiencën ndërkombëtare, fjalori (vokabolari) isaj, është shumë i ndërkombëtarizuar.

Ajo, zonja Duma, shumë shpesh përdor fjalë të huaja jo për të injoruar pasurinë gjuhësore të shqipes, por vetëm për t’i ardhur në ndihmë dhe të jetë lehtësisht e kuptueshme për audiencën ndërkombëtare.

Ndërkohë që zonja Duma është më në fund moderatore e emisionit të orës më të ndjekur në median audiovizive më të ndjekur, ndoshta ndjehet e pushtuar nga protagonizmi, virtyt i figurave publike të ditëve të sotme dhe, si pa e kuptuar, harroi se një format i tillë, i nisur në mesin e viteve ’90 nga Virgjil Kule dhe që kaloi më pas në duart e Blendi Fevziut, për t’u bërë “pronë” e tij, nuk e nxjerr protagonistit “hero”, përveç se në rastet kur emisioni bëhet me porosi. Porosia këtë herë është autoporosi dhe formati i debatit politik është shndërruar në një format televiziv me karakter autobiografik.

Publiku nuk është i një moderatori të çdo lloj formati televiziv apo mediatik. Publiku është i medias dhe fitohet nëpërmjet prezantimit dhe organizimit të formateve që përmbushin kërkesat dhe nevojat e publikut.

Vërtetë ka nevojë zonja Duma për një emision të dedikuar vetes dhe historisë së saj?, aq histori sa mund të ketë sepse edhe ngjarjet historike dhe figurat historike kanë detyrimin e kohës së duhur për t’u “pjekur” që të bëhen publike dhe të prekshme nga publiku i gjerë.

Pse duhet që Top Channel të lërë veten në atë pikë që pas prezantimit të jetëshkrimit të zonjës Duma, asaj pjese të jetëshkrimit që mund të bëhet publike dhe e hapur për publikun, protagonizmit të saj mediatik, nevojës për kohë televizive dhe shikueshmëri në prime-time, të kalojë në debatin disa mujor në Pd, për legjitimitetin e drejtimit të PD-së,ndërkohë që zonja Duma është shprehur hapur për qëndrimin e saj në lidhje me këtë temë?!, apo mos ndoshta tashmë do të gjejë zgjidhjen si moderatore dhe do të çojë PD drejt fitores së pushtetit?!

11:20 Opinione Luçiano Boçi

Erdhi dita!

Dita e shumëpritur erdhi! Është ditë shprese e jete. Ditë ...

Lajmet e fundit nga