LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rediculation of the Durrës Port Project

2022-11-22 15:13:00, Opinione Habjon Hasani
Rediculation of the Durrës Port Project
Durres Port Project

Until today, I have not seen any technical opposition that reveals fundamental problems regarding the Durrës Project.

Everyone says that the land has been forgiven along with the taxes, but no one makes an approximate calculation of how much the tax revenues will be from the commercial activity that will take place in this country after the construction. There is no comparative study.

There is no genuine technical opposition that guides us to the disadvantages of the cargo port that is expected to be built in Porto Romano.

What is the volume that this port will handle, does it create limitations or losses and how does it create them.

Nisur nga këto rrethana nuk kam nxituar as 1 milimeter që ta konsideroj të mire apo të keq këtë projekt. Di me siguri që mungon shqyrtimi krahasues profesional e teknik dhe në mungesë të tij bëj kujdes të pozicionohem.

Lidhur me oligarkët shqiptarë që do nënkontraktojnë një pjesë të volumeve të punimeve, kjo më duket gjëja më normale. Shqipëria nuk është Kina, 5-6 kompani kemi që mund të punojnë në volume të tilla. S'ka asnjë çudi këtu.

Nga ana tjetër shoh që debati është përqëndruar në paketën e aksionerëve dhe përfitueseve, njëherë duke u përpjekur të implikojnë një studio ligjore si te lidhur me Lulzim Bashën; e pastaj duke permendur vëllezërit serb nga Peja si gjasme aksionare.

Kjo e Lulzim Bashes është një gomarllëk me brirë sepse studioja që këta përmendin ofron shërbime juridike, bën letrat e kompanive dhe ka me dhjetera klientë përfshirë dhe kunatin e Lulit apo investitorin arab. Është si me akuzu dy kliente që shkojnë te i njëjti noter se janë ortakë. Idiotësi.

Investitori arab ka depozituar në Tiranë paketën e aksionarëve që sipas listës së paraqitur prej tij janë familjare dhe taraf i tij nga Emiratet.

Kjo duket se shuajti zërat për aksionerë të tjerë të padukshëm, ndonëse ekuacionet e pronësisë indirekte janë tepër të larmishme në botën e zhvilluar.

Sepse për sa kohë në juridiksione të ndryshme ekzistojne "kontratat konfidenciale të besimit" ; mund të ndodhë që nesër kur Al - Alabari ka një problem, dikush paraqitet në Tiranë dhe paraqet këtë kontratë besimi dhe menjëherë i kalojnë atij aksionet.

Keshtu ndodhi me Mikhail Khodorkovskin dikur, pasi e futën në burg, aksionet e tij në Yukos i pretendoi Fondi i Investimeve Rothschild bazuar në një kontratë konfidenciale besimi.

Askush nuk priret në zbërthimin e këtyre opsioneve apo në oponence mirëfilli teknike.

Debati i nxitur kryesisht nga Berisha është aq i rëndomte sa duket sikur po ndan lekët e tavolines së kumarit në sabah, pasi kanë pirë e kanë lozur gjithë natën.

Berisha deklaroi ne studio fillimisht se nuk i dinte me siguri pronarët e vërtete, pastaj deklaroi se Rama ka marrë 300 milione euro nga ortaku imagjinar.

Dmth ky nuk e dinte kush ishte ortak por dinte me ekzaktësi sa lekë ka dhënë ky ortaku që nuk dinte.

This is a rediculation of the debate and as a result, so far it turns out that the opposition has helped Edi Ramen with the rediculation he has done; because it has diverted the debate from those tracks that could put the government in serious difficulties. /CNA.al

11:20 Opinione Luçiano Boçi

Erdhi dita!

Dita e shumëpritur erdhi! Është ditë shprese e jete. Ditë ...

Lajmet e fundit nga