LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The "law-abiding" government and an old history of eastern communism

2023-03-12 21:47:00, Opinione zef preci

The "law-abiding" government and an old history of eastern communism

They say that sometime towards the end of the Second World War (August 1944), in Bucharest (Romania), anti-fascist forces attacked and opened a high-security prison in which Gheorghiu Dej (1901-1965) was imprisoned for war crimes. ), General Secretary of the Communist Party of Romania. The moment the prison was opened, prisoners of all categories rushed out to enjoy their freedom, each one, except one... This was G. Dej, who cold-bloodedly addresses the partisans who liberated the prison:

- I do not leave here without bringing here the decree of King Michael announcing my amnesty and release... I respect the law!

Nuk di përse m’u kujtua kjo histori e vjeter ndërsa qeveria shqiptare dhe Bashkia e Tiranës janë të vendosur pa mëdyshje të respektojnë kontratën me koncesionarin. “Është një fjalë që e kujtoj shpesh, ma ka mësuar gjyshja. Të gabosh është njerëzore, të insistosh në gabim është djallëzore. Ligjërisht kjo nuk bëhet dot. Sepse kemi të bëjmë me një proces që vijon dhe nuk kemi me një dënim të formës së prerë. Nëse bëjmë këtë, si reagim i menjëhershëm në nivel individual, ne shkelim ligjin. Deri kur do vazhdojë kjo që gazetarët bëjnë propagandë kur bëjnë pyetje. Deri kur gazetarët do bëjnë prokurorin. Kontrata është kontratë dhe është aty derisa një pushtet i pavarur prej palëve të thotë se ka të bëjë me shkelje ligji.” – tha Rama në një dalje mediatike përpara gati një viti. (https://ëëë.kumtari.al/edi-rama-tha-se-nuk-mund-te.../)

Gjithashtu në shtypin e kësaj pasditeje Marsi në disa portale doli lajmi se njëri nga "të ligjshmit" e grabitjes me ligj që nuk ka SPAK e as DEA që e çmonton se "qeveria respekton ligjin” për koncesionarët dmth ay “paska fituar” edhe leje-qendrimi dhe ndoshta edhe shtetësinë diku në veri të Europës (https://ëëë.cna.al/.../spak-dhe-policia-e-kerkojne-mirel...).

Në fakt, me aq para sa paguajnë tapksa-paguesit e mjere shqiptare për një shërbim public që nuk e kanë marrë kurrë dhe nuk marrin as sot ndaj një kompanie të përzgjedhur me mënyren më korruptive të mundshme, ky koncesionar me emër të nderruar të kompanisë se vet mund të bashkëpunojë edhe me Elen Musk dhe të lëshojë në hapësirë edhe satelitin “Albania #3”…

The theory of the frog in boiling water is now becoming plausible... Many Albanians probably think it's good the way they've been conditioned, at least those who can't leave the country...

15:48 Opinione Ardi Stefa

Mësuesit mjeranë!

Mjeranë? Po vërtet mjeranë! Pa personalitet, pa dinji...

Lajmet e fundit nga