LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x
18:35 POLITICS

Boçi

Deputeti dhe kandidati i PD-së në zgjedhjet vendore, L...

Primaries and anti Sorosians

2022-12-03 21:12:00, Opinione Habjon Hasani
Primaries and anti Sorosians
Illustrative photo

The worst editorial decision would be the witch war within the opposition. In Hashtag, I left a special request to reflect Ilir Alimehmet's activity, while an even more special request was to avoid any negative campaign against any other candidate.

I am sympathetic to the so-called "conservative" and "anti-Soros" movement, but I do not share the same principles and worldview as to how to oppose it.

Së pari njëherë jam diametralisht kundër ndaj çdo qëndrimi kategorik përjashtues ose asgjësues ndaj Sorosit pasi ky do ishte qëndrim përjashtues dhe asgjësues ndaj interesave të SHBA-ve në këtë cep të globit.

Ata që kërkojnë asgjësimin e Sorosit si armik i panegociueshëm kanë dy rrugë, ose të shndërrohen në organizatë të tipit "17 Nëntori" në Greqi, model i imponimit nëpërmjet dhunës, ose pastaj do bëjnë vetëm gam gam dhe do na çajnë bythën kot neve tjerëve.

Sepse Shqipëria është tokë amerikane; është protektorat i pastër amerikan dhe për sa kohë është e tillë; politika kategorike ndaj Soros është e barabartë me politikën asgjësuese ndaj Protektorit.

Sa më sipër, une jam për një rrugë të tretë; së pari grupet anti-Soros duhet të bëjnë paqe me veten dhe neuronet e tyre dhe të kuptojnë se një fuqi madhore mund të kufizohet dhe jo të asgjësohet.

Kufizimi kërkon strategji afatgjate dhe pakte lëshimi me palët e tjera të cilave u imponohesh më së pari me votë dhe më së dyti me kauza publike.

E admiroj kombin hebre pasi arriti qëllimin dhe vokacionin e vet për ndërtimin e shtetit; duke ndjekur një strategji afatgjatë shekullore, shtimin e ndikimit në kancelaritë kryesore botërore dhe botën e financës.

Mirëpo financa ishte mjeti, vokacioni ishte baza themelore.

Hebrejtë janë diçka tjetër, tepër të organizuar. Mirëpo askush nuk të pengon të marrësh shembull për të aplikuar strategjitë e duhura në nivel mikro.

Therefore, I judge that in every scenario of the primaries; self-proclaimed conservative groups; they need to think about how to negotiate their positions and their empowerment before venting on anyone who has rightly chosen not to declare Soros an enemy and make calculations with their feet on the ground.

Otherwise; you will gain nothing; you will do gam gam and some time and all the principles you preach (with which I agree) will die out unrepresented.

Blow the compromise; not Mllefit.

16:47 Opinione Mentor Kikia

Please save SPAK!

SPAK ended a "mandate" of the first president without anyt...

Lajmet e fundit nga