LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The 33-year-old Pallavrat with the fight against communism

2023-02-27 15:03:00, Opinione Mentor Kikia
The 33-year-old Pallavrat with the fight against communism
Journalist Mentor Kikia

Even 33 years after communism went bankrupt and fell (we didn't fall, I like to emphasize this), in our poor politics, there is still talk of punishing communism.

In 1991, Dr. Enver Hoxha's successor, Ramiz Alia, became the first democratic president. (The death of the people, who even when given the opportunity to choose, still chose Ramiz Ali)

The first opposition party was not founded by opponents of the dictatorship, but by people who had been part of the regime.

The Labor Party was not outlawed, but was converted within a day into the European-style Socialist Party.

Kupola komuniste nuk u ndëshkua, por ikën nga Blloku dukë marrë me vete edhe VC-të alla frënga

Ish sekretarë të parë, ish zyrtarë të lartë, ish sigurimsa, njerëz që kishin lyer duart me gjak e kishin mbushur burgjet me të pafajshëm, iu futën politikës e biznesit, dhe vazhduan të mbajnë kontrollin e vendit.

Ndërkohë Nexhmije Hoxha, çdo muaj na mbante fjalime ne TV duke treguar edhe se kur kishte bërë dashuri për herë të parë me Enverin.

Në asnjë vend të Europës Lindore, sot nuk flitet më për komunizëm. Të gjithë ish vendet komuniste e përmbysën komunizmin, ndërsa ne e konvertuam diktaturën një partiake e bëmë diktaturë dy partiake.

Komunizmi si folozofi nuk u zhbë, por u zëvendësua me korrupsionin që tashmë është shndërruar në fe. Të zhvasësh paranë publike, pasurinë publike, është sot një gjë e natyrshme dhe legjitime…

Meanwhile, the former political persecuted still buy the newspaper reading the list of reparations given by those who put them in prison.

And under these conditions, today you still hear idiotic initiatives, "to punish communism".

Which communism will we punish today?

Where is?

Who is a communist today?

The only punishment that can be done today is the washing of politics by the two main parties. But for this we have to change the people.

20:22 Opinione Lutfi Dervishi

Swan in Propagandistan

Few people know that on the big map of the world, a co...

Lajmet e fundit nga