LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Where do the teaching doctors of the University of Medicine need to join the protest!

2022-10-19 19:54:00, Opinione Jak Simoni
Where do the teaching doctors of the University of Medicine need to join the
Jak Simoni

Since the salaries of pedagogues of public universities in Albania have been the same for years, recently the pedagogues are asking for a salary increase. Although the manner of its development is controversial, their protest has found support in the country's public universities. The University of Medicine is an exception.

The teaching doctors, closed in their own interest, are being indifferent to what happens in other universities. Of course, they are in a privileged position. There are a lot of students. It doesn't matter that they use their studies as a springboard to escape to another country. Patients have.

Disa prej tyre  mund të jenë kirurgë dhe fëmijë për të bërë synet kanë sa të duash. Pa marrë parasysh betimin e famshëm të  Hipokratit, ka raste që për të bërë ndërhyrje të tilla lënë  pacientët të presin. E natyrshme, sepse ndërhyrja është me e lehtë e paratë më të shumta. Madje këto para jepen me gjithë zemër për devocion ndaj perëndisë. Gjithashtu dhe shteti i privilegjoi ata. Megjithëse mjekët nuk janë ngritur për rritje page, para ca kohesh pagat ua rriti.

Për të mos u përqendruar vetëm në probleme financiare dhe për të përmirësuar diçka thelbësore në arsim, është dhe në interesin e mjekëve pedagogë të Universitetit të Mjekësisë të bashkohen me pedagogët e tjerë për një kërkesë tjetër të rëndësishme që përkon dhe me interesin e studentëve. Të hiqet kriteri i notës mesatare si prag për të vijuar studimet, sepse bie ndesh me të drejtën  kushtetuese për arsimim.

Gjithashtu studentet fitojnë degët më të mira, përfshi dhe mjekësinë, me nota fiktive, rezultat i kurseve të paligjshme, ndërhyrjeve, miqësisë, kopjimit etj., ose ngelin pa vijuar studimet për shkak të këtyre notave dhe ky problem është ngritur dhe nga pedagogët e Universitetit të Mjekësisë.

In addition to the unfair distribution among study branches, this criterion has emptied the universities, mainly in the districts, and caused those young people who were undecided to flee the country to flee. It has also made our schools seem segregated on the basis of gender; all the girls are nurses, medicine, humanities, etc., while all the boys are in professional schools.

In Italy, 90-year-olds graduate (one case two days ago), while here 18-year-olds are not allowed to go to school and the quotas are unfilled.

13:55 Opinione Lorenc Vangjeli

Dilema tunduese/

Nga Lorenc Vangjeli Nuk ka shumë për të zgjedhur! Nuk ekz...

10:58 Opinione Ermal Mulosmani

Edi Rama and Kosovo

This yesterday's incident between Rama and Albin Kurti fin...

Lajmet e fundit nga