LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kiko trains Abu for mayor!

2022-11-01 13:29:00, Opinione Lutfi Dervishi

Kiko trains Abu for mayor!

After he was nominated as a candidate for mayor, because he spent more time outside Albania and moreover his mind was on global issues, monkey Abu decided to consult with Kiko Monkey first.

Kiko welcomed the proposal with his first paws.

- I want to be an adviser so that you accept my advice and not a formal adviser.

- There is no talking - Abu replied. I need to get to know the local issues here in detail. I need mind. Why do you suspect that I will not accept your advice?

“Ka një traditë jo fort pozitive me këshilltarët në këtë vend- vijoi Kiko. Njëri prej ish udhëheqësve thoshte se “këshilltarët janë për të vënë në jetë këshillat e mia”, një tjetër ish udhëheqës ankohej se shpenzonte çdo ditë nga 2-3 orë duke këshilluar tufën e këshilltarëve ndërsa tani kanë një udhëheqës që nuk ka kohë të dëgjoj këshilla se po këshillon botën.

Duhet të kesh parasysh një thënie të vjetër- nisi këshillat e tij Kiko, që tashmë jemi në fushatë elektorale dhe “rrenat më të mëdha thuhen gjatë luftës, pas gjuetisë dhe para zgjedhjeve.”

Disa thonë se kjo thënie është e ish kryeministrit francez Clemencau, ca të tjerë ia atribuojnë ish kancelarit gjerman Bismarck, ndërsa një pakicë mendon se është thënie e ish kryeministrit anglez Churchil. Unë besoj se kjo shprehje ka dalë nga këto troje këtu. Dhe duhet të kesh parasysh se ky vend ndodhet në luftë.

Si në luftë- pyeti Abu- a nuk është në luftë Ukraina?

Ukraina ka vetëm një luftë- vijoi sqarimin Kiko, luftën me Rusinë, ndërsa ky vend vijon të jetë në shtatë luftra..
1. Lufta ndaj pasojave të tërmetit
2. Lufta nda pasojave Covid-it
3. Lufta ndaj pasojave të luftës në Ukrainë
4. Lufta ndaj Iranit
5. Lufta ndaj mediave
6. Lufta ndaj raporteve ndërkombëtare
7. Lufta ndaj hijenave dhe non-gratave.

Si ja del ky popull me gjithë këto luftra- pyeti Abu- si është puna e çmimeve? A janë të dhunshme protestat?

Janë rritur të gjitha çmimet – u përgjigj Kiko, – karburanti, dridhërat, energjie, produktet e shportës. Të gjitha çmimet janë rritur me përjashtim të bananeve dhe …kafesë.

– Si e shpjegon stabilitetin e çmimit të bananve ti Kiko?

-Pluhuri i llokumit është më i fortë se graniti.

-Po mos ndryshimin e çmimit të kafesë?

– Këtë më duket e subvencionon qeveria që shqiptarë të rrinë në kafe. Këtu gjysma shesin kafe dhe gjysma pijnë kafe. Po u ngritën nga kafeneja shqiptarët, duhet të japin dorëheqjen menjëherë jo vetëm qeveria në Tiranë, por edhe qeveritë e vendeve përrreth.

– Si e shpjegon t’i Kiko pasivitetin e shqiptarëve?

– Janë popull i regjur me padrejtësinë. Mua një padrejtësi më bënë dhe riedukova tri policë bashkiakë në Sarandë.

Until the elections are over - I don't want to hear the word re-education, Abu raised his voice, and after putting his paw on Kiko's neck, he put his head close to her ear and whispered:

- I'll tell you a secret. I feel like I need some re-education!

10:17 Opinione Ditmir Bushati

Strategic intimacy!

In the closing speech of the Conference on the Future of E...

10:28 Opinione Lutfi Dervishi

Upside down!

Imagine a country where the policeman fears the thug, the pr...

15:25 Opinione Luçiano Boçi

To "kill" murder

I am still not convinced of the justice of taking this...

11:51 Opinione Hysni Gurra

Bashkimi me

Pati disa zëra publikë, por edhe drejtues të PD-së reale p...

20:01 Opinione Lutfi Dervishi

Kiko: Resign!

The news that the Minister of the Interior had resigne...

Lajmet e fundit nga