LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kiko takes the protection of VIP characters

2023-02-04 20:45:00, Opinione Lutfi Dervishi
Kiko takes the protection of VIP characters
Illustrative photo

Kiko considers the public shaming that is being done to VIPs by asking them difficult questions a great tragedy that is happening to the country in particular and the nation in general.

What is the meaning of the question: when was Skanderbeg born? The question is meaningless, but the answer given by the VIP character that he was born in 1956, is not a reason to laugh, but to think. Maybe to think deeply.

Personazhi VIP, që për lehtësi do ta quajmë Personi V, ka shprehur një dëshirë që të kemi edhe një Skënderbe në ditët tona. Çfarë të keqe ka këtu? Po të ishte krejt e paditur, sikundër po thonë Personi V, mund të thoshte që Skënderbeu e ka ditëlindjen më 1909, që është datëlindja e ekipit të futbollit Skenderbeu.

Edhe për pyetjen e dytë: me kë kufizohet Kosova, personi V, por masakrohet me të pa drejtë. Ajo ka dhënë një përgjigje patriotike, por injoranca nuk e ka kuptuar. Kur ka thënë Kosova kufizohet me Greqinë ka shprehur aspiratën për të patur Kosovën e Madhe.

Pra, meqë për Shqipërinë e Madhe ka patur vetem llafe, Personi V ka menduar që duhet të kalojmë te plani B, Kosova e Madhe. Duke përfshirë territoret shqiptare në Maqedoni, Kosova vërtet bëhet vend fqinj me Greqinë. Përgjigje e saktë.

Edhe faktin që Petro NIni Luarasin e dinë drejtor shkolle në Tiranë, duhet kuptuar si një satirë që i bëhet emërimeve të mësuesve dhe drejtuesve nga portali qeveritar dhe jo si mungesë dijesh nga Rilindja.

Kiko bën thirrje që këtej e tutje pyetjet ndaj personave V duhet të jenë të menduara dhe që i shërbejnë interesit të publikut.

Pyetjet nga letërsia mund të eliminohen.  Nuk mund të pyetet personi V për poetë dhe shkrimtarë sepse kjo na çon mbrapa në shekullin XX, në shekullin ku njerëzit lexonin libra. Rrota e historisë nuk mund dhe nuk duhet të kthehet prapa. Mund të ketë përjashtime, por kjo nuk duhet të kthehet në mani.

Kiko sugjeron që pyetjet të standartizohen në mënyrë që të gjithë personat V të mos diskriminohen dhe të marrin trajtim të barabartë. Për shembull nëse do të ketë pyetje nga letërsia e vjetër shqiper pyetja mund të formulohet:

Kush e ka shkruar Mesharin e Gjon Buzukut?

Për pyetjet nga letërsia bashkëkohore pyetja mund të jetë:

A është Ismail Kadare shkrimtar shqiptar?

Nëse do të ketë pyetje nga historia e Shqipërisë, pyetja standarte mund të jetë:

Ku është mbajtur Kuvendi i II -të i Lezhës?

Nëse do të ketë pyetje nga historia botërore, Personat V mund të pyeten:

Cili është mbiemri i Napoleonit?

Nëse do të ketë pyetje nga zoologjia, personave V mund të pyeten: Sa ngjyra ka qeni bardh e zi?

Nëse do të ketë pyetje nga fizika, personat V mund të testohen duke i pyetur:

Kush peshon më shumë 1 kg hekur apo 1 kg pambuk?

Nëse do të pyeten për programe televizive, personat V mund të sfidohen me pyetjen:

Në cilën ditë transmetohej programi Ethet e së Premtes…”

Personat V mund të përballojnë edhe pyetje kurth të tipit:

Çfarë dite e muajit është 1 Maji?

And since today is Saturday, an important day of the week, Kiko suggests the following 3 questions for V people.

What is the day after Friday?

What is the sixth day of the week?

What is the day before Sunday?

Kiko proposes that trap questions to persons V be prohibited by law. For example for questions of the type:

What does Gjergj Kastrioti have with Skenderbeu?

Kiko proposes a prison sentence or a $225,000 fine.

15:24 Opinione Agim Xhafka

Për Korçë me motorr

Kur punoja te gazeta “Koha Jonë” kisha një motor as të madh,...

Lajmet e fundit nga