LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Gjergj Luca speaks, perhaps more openly than we like. It tells some truths, which we are not ready to hear

2022-10-20 15:57:25, Opinione Albert Vataj
Gjergj Luca speaks, perhaps more openly than we like. It tells some truths,
George Luca

Gjergj Luca is my friend, one of the few, true in the authenticity of being himself. Despite the fact that our interests meet in different dimensions, he remains a personal integrity, which I adore, not least for the way he tries to do things, the way he tries to approach reality.

Gjergj Lucës: Nëse ne nuk vështrojmë dhe konsiderojmë të shkuarën, nuk mund të udhëtojmë drejt së ardhmes. Atë të ardhme që aspiron me forcë përnga e vërteta, e vërteta që vjen nga puna, nga përkushtimi, nga ajo që bëhet rrëfyes i synimeve që duhet të kemi të gjithë për të përfaqësuar dhe mbrojtur vlerat tona të vërteta.

Gjergj Luca është një sipërmarrës ndryshe nga të gjithë ata që janë pjesë e ngjarjeve me impakt ekonomik në Shqipëri. Kur themi ndryshe, ai është i tillë në tërësinë e komponentëve që e identifikojnë atë. Ai është rebel dhe kokëkrisur, por kjo nuk e zhbën gjithë atë arritje, pas së cilës qëndron ai, qëndron kurajoja dhe besimi, mundi dhe sakrifica.

Gjithëpoaq ai ka një pikë të dobët, ndryshe nga biznesmenët e tjerë, që vetërrethohen më një heshtje misterioze dhe kërcënuese në të berit të gjërave, ai nuk mund të hesht. Ai flet, ndoshta më hapur se ç’na pëlqen, thotë disa të vërteta, për të cilat nuk jemi gati t’i dëgjojmë, zemërohet për shqetësimet që pajtueshmëria jonë i asgjësoi me zakonshmëri. Ai i jep zë shpirtit të tij që trazohet keq nga gjërat e këqija. Flet sinqerisht dhe shpesh tregohet aq transparent, sa të na ballafaqojë me ujditë dhe kompromiset që bëjmë me të patolerueshmen, me fajet tona, të cilat kurrsesi nuk janë problem dhe aq më pak shqetësim për të, por si një qytetar syhapur i këtij vendi, flet, bërtet, tensionohet, shpesh e tepron, por ama ai i thotë gjërat troç, i bindur se pak janë ata, të cilëve kjo u shkon sipas oreksit.

Në fund të fundit ai është ai, Gjergj Luca, njeriu që merr energji nga densiteti i veprimtarisë së çdoditshmes, është ai që nuk mund ta parashikosh, është një potencial njerëzor që arrin të vërë në lëvizje një superstrukturë të përbindshme të veprimtarisë ekonomike shqiptare, siç është “Rozafa”. Ai mund të jetë gjithkund dhe gjithkush në gjithçka dhe në çdo gjë që prania e tij sfidueshëm kërkon të jetë. Është i njerëzishëm në totalin e sjelljeve të tij, madje edhe kur shpërthen në urtësi të dlirë dhe në “çmenduri” të skajshme. Përgjithësisht paragjykohet dhe keqkuptohet, sikundër ai kurrë nuk e ka pretenduar se ka ardhur në realitetin shqiptarë si një sipërmarrës që duke u shtirur kërkon të tregojë se është ai që nuk mund të jetë.

My friend, Gjergj Luca, we have the same enemy, the one who tries to kill our soul of fire and light, which our ancestors sinned in time and the deity of that epic in which we were conceived. Today, things have changed, but deep inside we have remained that explosion, that flash of light and the will of dignity and kindness, which, even though it is constantly attacked by the kennel of disturbed greed and deformed dignities, remains the same, known in the sun of the values ??that give us represent and protect them with spirit and dedication.

20:01 Opinione Lutfi Dervishi

Kiko: Resign!

The news that the Minister of the Interior had resigne...

13:55 Opinione Lorenc Vangjeli

Dilema tunduese/

Nga Lorenc Vangjeli Nuk ka shumë për të zgjedhur! Nuk ekz...

10:58 Opinione Ermal Mulosmani

Edi Rama and Kosovo

This yesterday's incident between Rama and Albin Kurti fin...

Lajmet e fundit nga