LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Discrimination in the use of national symbols

2022-11-28 14:00:00, Opinione Refik Hasani

Discrimination in the use of national symbols

Albanians in the Republic of Serbia, who live in Medve?a, Bujanoc and Preševo, continue to face being discriminated against, as there is no legal regulation for the use of national symbols. Many citizens of this Albanian Province continue to face the Serbian Courts, why they used the Albanian National Flag.

Përdorimi i simboleve Kombëtare nga shqiptarët në Serbi është e drejtë e tyre njerëzore, Kombëtare dhe ekzistenciale, por ende nuk është rregulluar përdorim me dispozita ligjore, e kështu vazhdon diskriminimi edhe në përdorimin e simboleve. Mos lejimi i përdorimit të simboleve Kombëtare, është shkelje, cenim, mohim i së drejtës elementare individuale dhe kolektive të neve shqiptarëve në këtë Krahinë, përkundër që më datën 1 e 2 marsit të vitit 1992, është organizuar dhe mbajtur Referendumi dhe ka ndodhur lufta e armatosur në mesë të UÇPMB-ës dhe forcave të qeverisë së Republikës së Serbisë.

Krahina shqiptare e mbetur padrejtësisht nënë administrimin e Serbisë, është e diskriminuar edhe në pasivizimin e adresave-një pastrim entik i heshtur,është e diskriminuar në parfaqësim në institucione Lokale dhe Qendrore të Republikës së Serbisë, është diskriminuar në zingjirin Komandues të Policisë, në Gjykata, Prokurori, Shëndetësi, Administratë Tatimore, është e diskriminuar edhe në kulturë, në informim, në investime të zhvillimin ekonomik.

Kjo Krahinë shqiptare, është e diskriminuar nuk lejohet vendosja e Shtatores së Skënderbeut në qendër të Bujanocit,dhe Lapidari i UÇPMB-ës në Preshevë i hequr nga forca policore ende nuk është kthyer në vendin e vetë.

In this Province, there is no Institute for the preservation of cultural-historical heritage, there is no public University in the Albanian Language, and on the other hand, diplomas from the Republic of Kosovo are still not accepted.

Medveja, Bujanoc and Presheva, is discriminated against, as this Province is the most backward and discriminated Region in all of Europe.

Above all, this Region has not resolved the issue of the political status of the Albanians of this province, therefore discrimination continues even in the use of national symbols and not only./CNA.al

16:47 Opinione Mentor Kikia

Please save SPAK!

SPAK ended a "mandate" of the first president without anyt...

Lajmet e fundit nga