LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

America is right even when it is wrong

2023-02-01 19:34:00, Opinione Astrit Patozi
America is right even when it is wrong
Astrit Pathosis

Those who are bored with America are no longer hiding in Albania. And they do well, because this is something that is allowed, because no law is violated. Therefore, I do not intend to enter into a debate with the arguments they use, especially when most of them bravely overcome even the most exaggerated conspiracy theories.

After all, in a democracy, people are free to love or hate states as well as each other. I hope that the day will not come soon when we hear them give lectures to America about democracy and the rule of law, that we are not ruined by Washington's mistakes, because they themselves accept them.

Në funksion të zemërimit të tyre për padrejtësitë që na vijnë nga përtej Atlantikut, po shfrytëzohet edhe historia e bujshme e hetimit të një ish-zyrtari të lartë të FBI, i cili mes të tjerash ka pasur edhe një segment të errët në Shqipëri. Histori, që e bën pis kryeministrin Edi Rama, i cili, sipas meje, edhe për kaq sa dihet deri tani, duhet të mbajë përgjegjësi.

Por nga ana tjetër ky triller spiunazhi amerikan gati po na paraqitet si një provë e pakundërshtueshme se edhe Shtetet e Bashkuara janë po kaq të kalbura sa edhe vendet jodemokratike apo autoritare dhe se fuqia apo qëndrueshmëria e insitucioneve të tyre janë një mit i rremë.

Në fakt është krejt e kundërta, megjithëse ajo që ka ndodhur nuk besoj se bën njeri krenar në Uashington. Për faktin e thjeshtë se i dyshuari që supozohet të ketë abuzuar me detyrën gjendet sot në paradhomën e qelisë së burgut, por jo vetëm kaq.

Përtej fatit të zotit McGonigal, i cili pritet të vendoset nga hetimi i mëtejshëm dhe më pas gjykimi i tij, Amerika është impresionuese si gjithmonë edhe për një ngjarje tjetër, që përfshin sërish FBI-në.

Pasi hetuesit e saj kanë ushtruar këto ditë kontroll për të gjetur prova paligjshmërie në shtëpinë e Presidentit Biden, disa muaj pasi të njëjtin riatual e kishin kryer në rezortin e ish-Presidentit Trump. Duke përndjekur praktikisht në kuptimin e ligjit  dy burrat më të fuqishëm të Amerikës dhe për pasojë të gjithë botës.

This is enough to pity all those who try to impose their personal troubles and misunderstandings on us in Albania, trying desperately not to catch the United States in the wrong.

While I'm sure that those who are upset with America become porridge in sweat just from the idea that the police or the prosecutor's office may one day knock on the door of their legendary leaders, who have left nothing undone to the detriment of their country and people .

And this is without a doubt the best illustration of that well-known expression that "America is right even when it is wrong".

15:24 Opinione Agim Xhafka

Për Korçë me motorr

Kur punoja te gazeta “Koha Jonë” kisha një motor as të madh,...

08:22 Opinione Ola Xama

The casino scandal

The folly of gambling! Finally, the newest casino has ope...

Lajmet e fundit nga