Burning temperatures / Some tips on how to protect yourself from harmful rays

2022-06-25 16:45:00, Lifestyle Blerta BRATI
Burning temperatures / Some tips on how to protect yourself from harmful rays
Illustrative photo

Limit the duration of sun exposure between 10:00 and 16:00, especially in the middle of the day. If possible, keep children away from the sun from noon until 5pm, when the sunlight is strongest.

Wear a wide-brimmed or legionnaire hood, as well as appropriate clothing that children can wear while swimming.

Sa më shumë që të jetë e mundur, përpiquni t'i mbani fëmijët në hije. Përfshini fëmijët e moshës shkollore duke u mësuar atyre testin e hijeve për mbrojtjen nga dielli. Nëse nuanca është më e shkurtër se ju, është koha të përdorni mbrojtjen maksimale nga dielli. Krijoni vende ku fëmijët mund të strehohen nga dielli, duke mbjellë pemë ose duke instaluar një tendë ose një çadër.

Prindërit duhet të kujtojnë se fëmijët kanë gjithmonë nevojë për mbrojtje nga dielli, për daljet në shkollë, rekreacionin dhe sportin, gjatë gjithë stinës së bukur, nga pranvera në vjeshtë.

Përdorni krem ??kundër diellit me spektër të gjerë me SPF 30 ose më të lartë. Mos e aplikoni shumë afër syve, sepse disa fëmijë e fërkojnë fytyrën aty! Riaplikoni rregullisht, veçanërisht pas notit ose nëse keni djersitur shumë. Mos harroni të aplikoni një balsam buzësh me SPF 30 ose më të lartë.

Mbroni fëmijët edhe në ditët me re, pasi shumica e rrezeve të diellit mund të depërtojnë në shtresat e holla të reve.

Për ta ditur:

1. Në lindje, sistemi i mbrojtjes së lëkurës së foshnjave nuk është zhvilluar ende; prandaj lëkura e tyre është shumë e ndjeshme dhe meqenëse është gjithashtu më e hollë se lëkura e të rriturve, ajo digjet më shpejt.

2. Gjithashtu, fëmijët e vegjël kanë një sipërfaqe më të madhe të lëkurës se të rriturit në raport me masën e tyre trupore dhe kjo është arsyeja pse djegia nga dielli do të jetë më serioze për ta.

3. It should also be noted that children with very dark skin also need maximum protection. A sunburn not only hurts but also damages the skin and can lead to dehydration and fever.

Lajmet e fundit nga