LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Anti-drug operation with SPAK/Guardia di Finanza: We seized over 120 kg of cocaine, 15 kg of heroin and millions of euros

2023-01-26 14:53:00, Kronika CNA
Anti-drug operation with SPAK/Guardia di Finanza: We seized over 120 kg of
Illustrative photo

Since the early hours of this morning, the Central Organized Crime Investigation Service and the Brescia Economic-Financial Police Unit of the Guardia di Finanza, with the support of other departments of Fiamme Gialle and the help of specialized dog units drug search, 43 personal precautionary measures have been carried out in the national territory and abroad issued simultaneously by the Italian and Albanian Judicial Authorities as a result of judicial police investigations carried out within the Joint Investigative Group (KSHS) signed between the Bergamo Public Prosecutor's Office and the Albanian Judicial Authority (SPAK), to suppress the extensive trafficking of cocaine, heroin, marijuana and hashish in Europe.

Në të njëjtën kohë, janë duke u zhvilluar edhe veprimet e kërkimit dhe sekuestrimit, gjithashtu me synim sekuestrimin parandalues ??të pasurive dhe burimeve financiare deri në shumën prej 4,068,340,00 euro, me urdhër të GIP të Gjykatës së Zakonshme të Bergamos. Ky është epilogu i një hetimi të zhvilluar bashkërisht nga Prokuroria Publike e Bergamos dhe Autoriteti Gjyqësor Shqiptar, i cili ka çuar tashmë, në të njëjtin aktivitet hetimor, në arrestimin në flagrancë të 62 personave, në ekzekutimin e 14 masave të tjera paraprake personale, heqjen e pasurive dhe burimeve financiare për rreth 1 milion euro (në Itali), si dhe sekuestrimin e sasive shumë të mëdha droge.

Veprimtaria hetimore ishte rezultat i bashkëpunimit efektiv të krijuar midis autoriteteve gjyqësore të Bergamos dhe Tiranës, nën kujdesin e Eurojust dhe me mbështetjen e Europol, Shërbimi i Bashkëpunimit Policor Ndërkombëtar - Zyra e Ekspertit të Sigurisë në Tiranë, të projektit të Komisionit Europian. "Kundër krimit të rëndë në Ballkanin Perëndimor - Instrumenti i Asistencës së Para-Aderimit" për vendet e Ballkanit dhe i Drejtorisë Qendrore të Shërbimeve Kundër Drogës - ka lejuar, me operacionin e sotëm, të çmontojë një trafik të madh droge dhe të nxjerrë përgjegjësit para drejtësisë.

Në veçanti, hetimet komplekse të policisë gjyqësore të kryera nga GICO e Brescia Guardia di Finanza dhe nga policia shqiptare, gjithashtu nëpërmjet veprimtarive të njëkohshme hetimore, kanë lejuar në përgjithësi të vijojnë:

-ekzekutimi, në total, i 119 masave të sigurimit personal, duke përfshirë arrestime në flagrancë, arrestime me vonesë dhe urdhra paraburgimi (disa do të ekzekutohen në Shqipëri);

-sekuestrimi i mbi 120 kilogramëve kokainë të importuar holandeze dhe mbi 15 kilogramë heroinë të pastër, të rafinuar për t'u shpërndarë më pas te klientët, veçanërisht heroinë, në dy laboratorë, objekt sekuestroje, të vendosura në provincat e Kremones dhe Milanos;

-për sekuestrimin e më shumë se 129 kilogramëve marihuanë dhe 92 kilogramë hashash. Me referencë specifike për marijuanën, farat përkatëse u importuan në Itali për kultivim lokal në dy sera (gjithashtu të sekuestruara) të krijuara brenda fermave të vendosura përkatësisht në provincat Mantua dhe Modena;

-për sekuestrimin parandalues ??të aseteve dhe burimeve financiare në shumën totale prej 5,068,340,00 eurosh.

It should be noted that the judicial measures in question were given on the basis of the evidentiary elements obtained in the phase of preliminary investigations, therefore, pending the final decision, the presumption of innocence exists./ CNA.al

 

Lajmet e fundit nga