LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

A cooperation agreement is signed between the German Federal Police and the Albanian Police

2022-06-23 16:52:00, Kronika CNA
A cooperation agreement is signed between the German Federal Police and the
Gledis Nano and Dieter Romann

Gledis Nano and Dieter Romann sign the agreement for cooperation and joint operations, between the German Federal Police and the Albanian State Police.

The General Director of the State Police, Major General Gledis Nano continues the meetings with the highest officials of the Federal Police of Germany, meetings that aim to increase cooperation for information exchange, investigations and joint operations in the fight against organized crime, corruption , smuggling of migrants from third countries and terrorism.

Presidenti i Policisë Federale Gjermane, Dr. Dieter Romann vlerësoi punën dhe rezultatet e arritura nga Policia shqiptare në luftën kundër kriminalitetit dhe theksoi se kjo është një luftë sa nacionale ashtu dhe ndërkombëtare.

Policia gjermane vlerësoi profesionalizmin e Policisë shqiptare dhe theksoi se në këtë kuadër, është e nevojshme që në vijim të bashkëpunimit midis dy policive, të ketë akoma më shumë skuadra hetimore të përbashkëta, shkëmbime informacioni në kohë reale dhe operacione të përbashkëta kundër grupeve kriminale që veprojnë në fushën e krimit të organizuar, krimeve të rënda dhe trafiqeve të qënieve njerëzore.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë shqiptare Gledis Nano ka siguruar Presidentin e  Policisë Federale Gjermane Dr. Dieter Romann se Policia shqiptare ka të gjitha kapacitetet profesionale dhe njerëzore për të qenë në krah dhe e barabartë me policitë partnere, në përmbushje të misioneve të përbashkëta që kanë si qëllim luftën kundër kimit të organizuar dhe terrorizimit.

Gjithashtu, gjatë fjalës së tij, Nano u shpreh: “Mbështetja juaj dhe e Policisë gjermane  është një motiv më shumë për  mua, për të përmbushur prioritetet, shumica e të cilëve janë të përbashkëta, pasi kanë të njëjtin qëllim, krijimin e një ambienti të sigurtë për jetën dhe pronën e qytetarëve tanë.”

At the end of the meeting, Nano and Romann sign a cooperation agreement within the international project "SCOPE", which focuses on the fight against organized criminal groups that provide irregular immigrants with invalid documents and present them with ways to cross the border. , avoiding border checkpoints, as well as the fight against organized criminal groups, which through this illegal activity, endanger the lives of these entities.

These objectives are intended to be met through joint police operations, as well as cooperation between the responsible structures in these two countries.

 

 

Lajmet e fundit nga