LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Crime "watches" Shkodra/ Another 38 cameras are dismantled in some areas of the city

2023-01-25 15:03:00, Kronika CNA
Crime "watches" Shkodra/ Another 38 cameras are dismantled in some
Illustrative photo

38 other cameras that served to inform the criminal contingent were identified and dismantled by the Police. The cameras were installed in 3 highly frequented neighborhoods of the city.

Within a few days, the operational plan "Fijet" dismantled 59 cameras. Special investigative teams continue their work, with the aim of identifying their owners and fully documenting the legal purpose of use.

Strukturat hetimore të DVP Shkodër, në zbatim të detyrave të përcaktuara në kuadër të planit operacional policor intensiv, të koduar “Fijet”, të mbështetura dhe nga inteligjenca informative, për vendosjen e disa kamerave, në zona shumë të frekuentuara të qarkut Shkodër, konkretisht në lagjet "Guerrile", "Salo Halili" dhe "Kongresi i Përmetit", me qëllim sigurimin e informacioneve për qëllime kriminale, si dhe për të monitoruar lëvizjet e Policisë, kanë organizuar punën për çmontimin e këtyre kamerave, identifikimin e pronarëve të tyre dhe për dokumentimin e plotë ligjor të qëllimit të përdorimit.

Mbështetur nga shërbimet operacionale dhe ato të Forcës së Posaçme “Shqiponja”, strukturat hetimore të DVP Shkodër kanë çmontuar dhe sekuestruar 38 kamera të tjera të dyshuara të lidhura me aparate të ndryshme celulare, të cilat u evidentuan të instaluara në lagjet "Guerrile", "Salo Halili" dhe "Kongresi i Përmetit", Shkodër. 

Kamerat e sekuestruara ishin vendosur pa lejen përkatëse të organeve kompetente. Vendosja e tyre është në kundërshtim me ligjin 9887, të datës 10.03.2008 "Për mbrojtjen e të dhënave personale" dhe përbën veprën penale "Ndërhyrje të padrejta në jetën private", që parashikohet nga neni 121 i Kodit Penal.

In cooperation with the Prosecutor's Office at the Shkodër Judicial District Court, intensive work continues to identify the citizens who have installed these cameras, as well as to fully clarify the purpose of their installation.

Earlier, during the first phase of the police operational plan coded "Fijet", 21 cameras installed from the "5 Heroes" roundabout to the first roundabout of the Shkodra bypass and from the "5 Heroes" roundabout to the Dobraci roundabout were dismantled .

Lajmet e fundit nga