LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The water supply company damages the protected river in Kuçovo/ Police violates the residents

2023-03-23 22:27:00, Kronika CNA

The water supply company damages the protected river in Kuçovo/ Police

For two years, the residents of Lumasi Berat have been protesting against the water supply project of Kuçovo municipality, as they say, the whole area has water and the Sinec river is a natural monument that must be protected.

The show Stop on Tv Klan has addressed this story. The case is in court and residents say that at the end of February 2023, the permit granted for the water supply ended.

Not only that, but the police have used violence against residents who came out to protest and not allow the company to work in a protected area.

“Policia ka ushtruar dhunë, na tërhiqet sikur tërhiqej litari 20 metra, gra të gjitha. Kush i binte me majën e këpucës. Zvarrë”, thotë një banore.

“Ne donim të merrnim kabllin që mos punonin ata dhe u fut policia në rresht, ata tërhiq kabllin, tërhiq ne. Ata tërhiq, neve tërhiq. U këput kablli në gjysmë edhe pastaj na dhunuan”, thotë një tjetër banore.

“Një Luan Mema nëndrejtor i Policisë së Beratit, u hoq dhe si punë miku dhe u shkelte syrin atje, një bashibozuk mund të themi, kriminel, dhe pastaj shkeli syrin dhe shtinin me shkelm grave. 10 të plagosur patëm. Një Lefter Lefteri, Lefter Kollçaku e ka ai po i them unë Lefter Lefteri, se ka ardhur dhe nëpër shtëpira natën. Donte të na merrte peng neve. Polic. Do na merrte, do rrifte, çfarë do bënte. Ai e dinte. Ja kjo është policia”, denoncon një banor i tretë.

“Desh na vdiq një banori jonë. I shtin polici gruas me shkelme nga mbrapa”, tha një tjetër banore.

Por punimet po kryhen jashtë afatit. Policia e Kuçovës dhe shefi i saj, Ermir Gerxhani, përdoren nga firma që po kryen punimet, duke ushtruar dhunë në protestat e banorëve.

Shefi i Policisë Kuçovë, Ermir Gerxhani: Me komunikimin që patëm prapë me Kryetarin e Bashkisë thotë që ne jemi brenda afatit, jemi me leje, me të gjitha letrat në rregull.

Stop mësoi gjithashtu se shefi i policisë dikur ka punuar edhe në policinë private të vetë firmës Salillari.

Shefi i Policisë Kuçovë, Ermir Gerxhani: “Kjo është fakt e nuk është asgjë, për t’u sqaruar, për një periudhë kohe drejtues teknik i policisë private dhe jam shkëputur jam rikthyer në polici”.

"Stop" has also established that the Salillari company does not have an environmental permit to carry out works in the area near the source of the Sinec river. And yet the firm is also destroying the source.

Director of Urban Planning, Kuçovo Municipality: The environmental permit is indefinite, it is in the building as a whole. The VLM comes out once, it doesn't come out with a deadline. Legally, this permit began its operation on 12.03.2021, the day when the announcement of the start of the works was made, which is here. 12.03.2021 here I have it in my hand, it is the notice of the start of the works, either by the supervisor or by the contractor.

The case went to SPAK, but SPAK, due to incompetence, transferred the investigation to the Prosecutor's Office of Berat, which for years has not made any move and the prosecutor of the case says that the file is under investigation./ tvklan.al

 

Lajmet e fundit nga