LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

110th anniversary of the creation of the Armed Forces/ President Begaj's message: A difficult journey full of challenges

2022-12-04 10:03:00, Aktualitet CNA
110th anniversary of the creation of the Armed Forces/ President Begaj's
President Bajram Begaj

On the 110th anniversary of the creation of the Albanian Armed Forces, the President of Albania Bajram Begaj has expressed his gratitude to the architects of independence who founded one of the necessary pillars of guaranteeing the independence of the Albanian state.

Përmes mesazhti të tij, Begaj shkruan se ky 110 vjeçar ka qenë një rrugëtim i vështirë e plot sfida por sot vijnë si një forcë moderne, anëtare e NATO-s dhe aleate e besueshme, e aftë të përmbushë misionin e saj kushtetues dhe detyrimet Euro-Atlantike, e angazhuar në një sërë misionesh në mbrojtje të paqes dhe sigurisë, jo vetëm në vend, por edhe në rajon e në botë.

Në një kohë me sfida të shtuara ndaj sigurisë dhe paqes, është i domosdoshëm më shumë përkushtim, përgjegjshmëri dhe angazhim i pakursyer nga të gjithë ne. Jam i bindur se angazhimi dhe detyrimi ynë do të vijojë të mbetet i shenjtë ndaj Atdheut, Nderit dhe Detyrës!”,shkruan Begaj.

“Përjetë mirënjohës arkitektëve të pavarësisë, të cilët në ato ditë të vështira, kur vihej në pikëpyetje ekzistenca e shtetit të sapoformuar, me guxim, mençuri dhe atdhetarizëm të lartë, themeluan një nga shtyllat e domosdoshme të garantimit të pavarësisë së shtetit Shqiptar.

4 dhjetori i vitit 1912 shënoi themelimin Forcave të Armatosura në historinë e shtetit dhe kombit tonë.

Rrugëtimi 110 vjeçar i Forcave të Armatosura ka qënë i vështirë dhe i mbushur me sfida.

Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë vijnë sot në këtë 110-vjetor të themelimit, si një forcë moderne, anëtare e NATO-s dhe aleate e besueshme, e aftë të përmbushë misionin e saj kushtetues dhe detyrimet Euro-Atlantike, e angazhuar në një sërë misionesh në mbrojtje të paqes dhe sigurisë, jo vetëm në vend, por edhe në rajon e në botë.

The achievements so far are the result of dedication and joint effort, as well as the irreplaceable support of our NATO friends and allies. Our gratitude and appreciation is maximum for the assistance provided for the transformation, modernization, training, education and enhancement of our military capacities, thanks to our close cooperation in the last three decades.

At a time of increased challenges to security and peace, more dedication, responsibility and unsparing commitment from all of us is necessary.

I am convinced that our commitment and obligation will continue to remain sacred to the Motherland, Honor and Duty!

Happy 110th anniversary of the creation of the Armed Forces!" , this is Begaj's message on the 110th anniversary of the founding of the Albanian FA. / CNA.al

Lajmet e fundit nga